Tillbaka till listan
Kommentera ett inlägg i Pratbubblan
Inlägget skrivet av Dag Arfwidsson  2012-02-18 21:03:34
VSFB Medlem
Tack för att du tittat hit och läser det här.

Jag heter Dag Arfwidsson, pappa till Danne, 17 år som omkom den 18 september 2011.

Idag har det gått 5 månader....

Det verkar tyvärr som jag inte är ensam i denna den yttersta tragedin (alltså att även andra råkar ut för det som jag drabbats av). Jag vet inte hur mycket jag kan hjälpa, känner någon för att ta kontakt så är ni välkommna. Om någon har försvunnit på sjön så hör av er till mig, jag etablerade under de 3 veckor det tog att hitta Danne ett nätverk av människor och bolag och tekniker. Och jag VET hur det är att finnas mellan hopp om att hitta sitt älskade barn levande till förtvivlan av att inte veta och samtidigt behöva samla kraft till att gå upp på morgnarna för att ringa samtal, skicka brev, be om hjälp och vara ute på sjön för att söka..

Vill någon säkra DNA så hör av er, det tog mig 5 veckor att förstå hur saker hänger ihop, att mentalt övervinna alla nej-sägare, förstå vad som behövdes och leta upp människor som faktiskt vill hjälpa utan tanke på egen vinning. Om det jag gjort är rätt får framtiden utvisa, men jag känner att jag gjort det jag kunnat om detta.

Jag har bl a sökt insikten, om livet efter detta, religion, psykologi o s v (vem gör inte det i en sådan här situation). Jag har även pratat med psykolog men känt att samtalsterapi inte räckt till, så jag har försökt spalta upp själv vad som händer och hur möjliga vägar framåt kan vara (inget avancerat, mer utifrån egna och andras infallsvinklar).

Om det är någon som är intresserad av lagförslag så har jag skickat in 2 till 2 av riksdagens utskott, den ena gäller krav på sjökörkort och därmed sjösäkerhet för vissa typer av båtar (liknande förslag har skickats in tidigare av andra) och egentligen allmännare införande att ett separat ämne i grundskolan som heter säkerhet och den andra är förslag till föräldrars rätt till tvillingbarn. Egentligen vill jag också att det satsades på en seriös forskning om tidsmaskiner, jag gissar att alla som är i samma situation som jag söker efter en sådan för att kunna rätta till det som blev så fel.

Vi har fått en gravplats på Haga Norra Kyrkogård i Stockholm tack vare fantastiskt bemötande av kyrkogårdsförvaltningen där. Platsen är 21F plats 14, kyrkogården är vacker och rogivande och ni är välkommna att hälsa på Danne där.

Jag, liksom alla föräldrar i min sits (är jag övertygad om), önskar så innerligt att det gått att byta plats, alltså att det hade varit jag istället för Danne som kämpade för livet och vårat väl ute i sundet. Nu får jag leva med denna mardröm istället och söka förstå hur och om det svenska rättssystemet beaktar omständigheterna som ledde till Dannes död.

Sänd gärna en tanke till Danne då och då, en fin grabb som inte fick chansen till livet. Det skulle verkligen uppskattas.

Dan Joakim Aril Arfwidsson, * Sydney 14 April 1994, + Stenhamra 18 September 2011.

Dag
 
Namn:
E-postadress:
Hemsida:
 
Text:
Endast vanlig text är tillåten - HTML och andra taggar raderas automatiskt!