VSFB - Örebro

VSFB - Örebro

Egen sektion

VSFBs samtalsträffar och aktiviteter i Örebro sektion

Använd länken nedan för att komma till VSFB Örebro läns hemsida.
På hemsidan hittar du aktuell information om våra samtalsträffar och övriga aktiviteter.

orebro@vsfb.se

0702 - 40 25 36

https://vsfborebro.se/

Välkommen!

Kontaktinformation »
Egen sektion
Kontaktperson: Marianne Malm
E-post: orebro@vsfb.se
Mobil: 0703058539 eller 0702402536
Ekonomi
E-post: ekonomi.orebro@vsfb.se
Kontaktperson
E-post: orebro@vsfb.se
Samtalsgrupp
E-post: orebro@vsfb.se
Syskongrupp
E-post: syskongruppen.orebro@vsfb.se
Babygrupp
E-post: smabarn.orebro@vsfb.se

Kommande aktiviteter

För tillfället finns ingen information tillgänglig.

Tidigare aktiviteter »

2019-12-31   "En väldigt viktig film" artikel i Na 20181012
Anders Jakobson om Bio Roxys filmvisning som kommer honom extra nära: "En väldigt viktig film" »


Anders Jakobson om Bio Roxys filmvisning som kommer honom extra nära:
"En väldigt viktig film"

Att läsa böcker eller att se film är ett sätt att ta in kunskap och erfarenheter utan att vara med om dem. På så vis kan man vara känslomässigt beredd när man till exempel gifter sig efter att ha sett hundratals bröllop på film och tv. Men man kan aldrig bli förberedd på känslorna som uppstår vid nära dödsfall och den efterföljande sorgen.
Det finns tre stora dödsfall i mitt liv som påverkar mig dagligen. Annandagen 2004 omkom en av mina närmaste vänner i tsunamin i Sydostasien. Vi hade ett framgångsrikt band tillsammans som direkt avslutades, men som levt vidare i alla fall då fler än jag har behov av att minnas honom.

Det är precis lika hemskt som jag hade föreställt mig.
För fem år sedan denna vecka somnade min mamma in efter en kamp mot cancern. Att förlora en förälder var något jag hade våndats över tidigare i livet och med den erfarenheten i mig nu förstår jag varför. Det är precis lika hemskt som jag hade föreställt mig.
Men ingenting har påverkat mig så mycket som dagen min sin son togs ifrån mig. Han skulle ha fötts i juli 2017 men kom redan halvvägs genom graviditeten i mars. En mikroskopisk infektion i ett blodkärl i navelsträngen kan ha varit anledningen till att hans mammas kropp satte igång värkar.
Han var ett efterlängtat barn, frukten av åratal av försök att bli gravida med eller utan fertilitetsklinikens hjälp. I ett hastigt ögonblick drogs mattan bort under mina och min fru Marias fötter och vi gick från att vara blivande föräldrar med framtidsdrömmar en torsdag till förkrossade föräldrar utan barn två dagar senare.
För vi är föräldrar. Även om Folke Eremo Jakobson var en vecka ifrån att räknas som barn med personnummer så är han vårt barn. Vår lille kille. Ingen kan ta det ifrån oss och ingen kan heller ta ifrån oss den smärta det innebar att sitta med en liten låda i knät i vilken ens eget barn ligger i.
Ingen kan ta ifrån oss den ångest vi bär på för att vi inte tillät oss att tillbringa mer tid med honom där och då. Ingen kan ta ifrån oss den avgrundsdjupa sorg som numera är en del av våra liv och förändrat oss fysiskt och psykiskt.

Att dela känslor, tankar och fysiska åkommor med andra har varit ovärderligt för oss.
Men man kan få hjälp och stöd av andra som varit med om samma sak. Människor som förstår. Vi kom snabbt i kontakt med Spädbarnsfonden och föreningen Vi som förlorat barn, VSFB, som har en avdelning här i Örebro. På möten träffade vi andra föräldrar i sorg. En del som haft långa liv med sina barn och andra som precis som vi förlorat sitt barn under graviditeten eller i samband med förlossning. Att dela känslor, tankar och fysiska åkommor med andra har varit ovärderligt för oss.
Det är dock väldigt svårt för människor att förstå vad vi har varit med om. De vet inte om de ska säga något eller inte, vad de ska säga eller hur de ska säga det. Och jag förstår det. Det är lätt att gå in i en egen bubbla och glömma bort andras trauman. Hur bra stöd är jag till de som förlorat någon som stått dem nära? Förstår jag, precis som jag vill att andra ska förstå, att sorg inte har ett slutdatum när allt ”borde” kännas bra igen?

Hur bra stöd är jag till de som förlorat någon som stått dem nära?
Denize Löfgren och Filip Nordin är ett par som varit med om samma sak som vi. De hade förberett allt inför sitt barn ankomst och så dör deras dotter Inez i magen strax innan det planerade födelsedatumet. Det här kunde varit en av många historier i mängden, men skillnaden är att Denize och Filips sorg och väg genom sorgen skildrats i dokumentärfilmen ”Efter Inez” i regi av Karin Ekberg.
Det är en väldigt viktig film. Den visar med plågsam tydlighet hur hårt sorgen kan drabba en. Den visar de fasader vi drabbade visar upp för att på något sätt försöka ge sken av att vi inte har gått under. Den visar när fasaderna spricker och allt som finns där bakom bara är nattsvart mörker. Det är en film för både släkt och vänner, men även de som verkar inom vården och tvingas möta människor som drabbats och behöver stöd och vård.

För att på något sätt försöka ge sken av att vi inte har gått under
Nästa torsdag, den 18 oktober, är det fri visning av ”Efter Inez” på Bio Roxy. För arrangemanget ansvarar VSFB och min fru har sett till att det blir av med ekonomiskt stöd från både Region Örebro län och privatpersoner. Regissören Karin Ekberg kommer att vara på plats för att prata om filmen efter de två visningarna, först med fokus på dokumentärfilmskapande och sedan med fokus på ämnet. Därefter sker en ljuständningsceremoni i Henry Allards park.
Om du har egen erfarenhet av, eller vill förstå, vad det innebär att förlora ett barn innan dess liv har börjat är du välkommen på torsdag. Något av det svåraste med att förlora ett barn på det här viset är alla de stunder man inte får vara med om. Första leendet, första steget, första ordet – allt det som man fantiserat om under den långa graviditeten men som aldrig kommer att bli minnen utan bara fantasier.
För mig och Maria går resan vidare. Vi kämpar på genom alla de fysiska hinder som ställs framför oss, med målet att få ett syskon som i sinom tid ska få höra historien om sin storebror Folke.
ANDERS JAKOBSON

Artikel i Nerikes Allehanda 2018-10-12 inför VSFB Örebros arrangemang visning av filmen Efter Inez på biografen Roxy i Örebro den 18/10 2018.
Visningen med VSFB Örebro som arrangör möjliggörs genom stöd från Region Örebro, ICA Parken, Bio Roxy, 75 privatpersoner, Studieförbundet Vuxenskolan.

2019-12-31  Reportage om Spädbarn/babygruppen i Nerikes Allehanda 2018-03-18
Jesper, Lo, Freja och Folke. Som små solglimtar i sina föräldrars liv. Möt Spädbarnsgruppen i föreningen "Vi som förlorat barn". »

2018-03-18 Nerikes Allehanda
 
Spädbarnsgruppen i "Vi som förlorat barn":
På tisdag bär de nånting vitt för att minnas Jesper, Lo, Freja och Folke
 
Jesper, Lo, Freja och Folke. Som små solglimtar i sina föräldrars liv. En varm mix av kärlek och längtan, förväntan och drömmar – innan allt gick fel, och ingenting blev som det var tänkt.
Möt Spädbarnsgruppen i föreningen "Vi som förlorat barn". Den 20 mars deltar de i kampanjen "Bär vitt 2018".
Kristina, Jenny, Martin, Fredrika, Maria och Anders. De är här på NA av en viktig anledning. För att förmedla ett budskap:
– Vi måste bli bättre i Sverige på att prata om sorg.
De pratar utifrån egna upplevelser. Allihop har de förlorat ett barn – i magen, eller i samband med förlossningen.
Föreningen "Vi som förlorat barn", eller VSFB som den förkortas, har funnits i Örebro i tre år – och gänget framför mig utgör "Spädbarnsgruppen".
– Vi träffas varje månad för att finna stöd i varann. Prata, lyssna, skratta, gråta, fika.
En snabb genomgång visar att olika lång tid förflutit sedan de miste sina barn.
– För oss är det ett år sen.
– För mig har det gått tio år. Sorgen försvinner inte, den finns kvar men i olika stadier.
Det som förenar dem alla är känslan av fullständig förståelse.
– Man behöver inte känna att man måste sätta på sig ett "face" inför våra träffar. Man behöver inte förklara om man har en dålig dag – alla vet.
– Att träffas är att få en bekräftelse på att det jag känner inte är nåt unikt eller konstigt. Den där minskade stresståligheten, koncentrationsproblemen, den enorma tröttheten efter jobbet. Jag vet inte riktigt än hur jag förändrats, men jag HAR förändrats.
– Att ha förlorat ett barn är för alltid en del av vår identitet nu.
Just detta med förståelsen är det grundläggande inom gruppen. För trots omgivningens goda vilja blir det ändå fel ibland.
– Det är oerhört tufft när man möts av signalen "nu har det gått tillräckligt lång tid, så nu är ordningen återställd".
– Eller när man märker att folk undviker en, eller vissa samtalsämnen. Det gör ondare när de INTE ställer frågor.
– Det sårar när folk mörkar sina graviditeter för mig.
– Jag brukar försöka förmedla att det är okej att prata om sorg. Jag väljer ju själv vad jag vill svara.
– Det värsta har vi redan gått igenom, det kan inte bli värre.
Samtidigt understryker de glädjen som också finns inbäddad där nånstans.
– Oavsett hur ont detta gjort hade vi inte ha velat vara utan upplevelsen av våra barn.
– Man hinner lära känna sitt barn redan i magen, men jag hade velat se honom färdig. Fått klä på honom kläder.
– Vi hade gjort vad som helst för att få ytterligare en timme med henne.
– Jag önskar att jag kunnat få möta blicken – men det hann vi inte.
– Min förhoppning är att även min omgivning ska minnas honom. Prata om honom. Att han ska få vara synlig på nåt sätt.
Det där sista betonar de är väldigt viktigt. Just därför kommer de alla att delta i kampanjen "Bär vitt 2018", som äger rum den 20 mars.
– Då bär vi vitt för att uppmärksamma alla de barn som inte längre finns med oss.
Initiativet kommer från "Barnuppropet", bildat 2013 av Skåneparet Björn och Josefine Jadeblom efter att de förlorat sin son Levi under graviditetsvecka 38.
VSFB:s spädbarnsgrupp förtydligar vad Barnuppropet handlar om:
– Det måste pratas mer om minskade fosterrörelser. Föräldrar måste lyssna på sin oro, och våga stå på sig inför vården. På så sätt skulle fler barn kunna räddas.
Med i rummet finns även Jennys och Martins son sex månader gamla Marlon – lillebror till Lo som avled under förlossningen för 1 ½ år sedan.
Gör det ont i er andra? Hur går tankarna?
– Nej, jag har inga problem att träffa andras barn. Snarare ger det ett hopp.
– Jenny och Martin frågade innan de tog med sig Marlon hit, men det är inga problem för oss andra. Förhoppningen är ju att det i framtiden ska bli syskon för fler av oss.
Vilka får vara med på era träffar?
– Alla föräldrar som känner ett behov. Ibland dyker det upp nya som nyligen gått igenom en förlust, medan det kan ha gått flera år för andra. Man är välkommen när man känner sig redo.
Behövs nån föranmälan?
– Nej, det är bara att dyka upp. Vi håller till i Vuxenskolans lokaler på Fabriksgatan 8 i Örebro, och vi ses mellan klockan 18 och 20.15 den första tisdagen varje månad förutom under sommaren. Så nästa gång vi ses blir tisdagen den 3 april. Har man frågor är man välkommen att mejla till baby.orebro@vsfb.se
Så det är endast örebroare detta gäller?
– Nej, absolut inte. Föräldrar från hela länet är med i föreningen. Viktigt att veta är att VSFB består av många fler än vi. Alla föräldrar oavsett ålder på barnet, eller dödsorsak, är välkomna – liksom vuxna syskon. När vi ses delar vi in oss i olika samtalsgrupper, men just spädbarnsgruppen är alltid i en egen grupp.
De vill också poängtera att det är helt okej att komma på möten utan att den andra föräldern är med.
– Vi har alla olika sätt att handskas med sorgen, och man kan befinna sig i olika stadier.
– Men det är värt att ge det en chans. Själv tänkte jag att "om det är jobbigt går jag bara en gång". Men jag blev kvar.
Helene Berzelius
019-15 50 90 helene.berzelius@mittmedia.se

 

2019-05-28  Spela boule med VSFB Örebro
Varmt välkomna till en fin kväll med alkoholfri välkomstdrink boulespel, skratt, god mat och fin gemenskap. »

Varmt välkomna till en fin kväll med alkoholfri välkomstdrink boulespel, skratt, god mat och fin gemenskap.
Vi ses 28 maj kl. 18–20.50 på Boulebar som ligger på
Slottsgatan 6 i Örebro.
Spela boule
90 minuter grusgemenskap med en galet passionerad boulenörd som guidar oss 18–19.30
Mat
19.30–20.50 Vi äter Parisare tillsammans. Exklusive dryck.
Vegetarisk Parisare finns.
Boule Paris är en av Boulebars franska matklassiker.
Kostnad
Medlemmar i VSFB: 200 kronor per person
(Ordinarie pris: 395 + 50 kronor per person)
Anmälan är bindande.
Anmäl dig senast 13 maj till: orebro@vsfb.se eller 070-305 85 39
Vid anmälan betalas 200 kronor per person till Swish: 123 472 86 30 med meddelande ”Boule”. Maila eller ring om vegetariskt alternativ önskas eller om ni har någon matallergi.
Begränsat antal platser, först till kvarn.
Välkomna!
 

2019-04-16  Anita berättar om livet efter sitt barns död.
I maj 1987 dog Anita Nyströms dotter Annika, endast 19 år gammal. Kom och lyssna till Anita och hör henne berätta om livet efter sitt barns död. Kvällen kommer att gå i samtalets tecken och leds av en moderator. »

Anita Nyström

I maj 1987 dog Anita Nyströms dotter Annika, endast 19 år gammal. Annika avled i cancer och kvar fanns en ensamstående mamma och två yngre syskon. Snart har 32 år gått sedan dagen Annika sa hej då till sin mamma och livet här på jorden. Även om åren gått är sorgen fortfarande närvarande, varje dag.

Hur orkar man fortsätta leva när det värsta drabbat dig?
Går det att känna glädje igen?


Anita har åren efter sin dotters död blivit ett viktigt inslag i många familjers liv genom den fond som bildades i augusti samma år – Annikas minnesfond. Tack vare fonden och allt det arbete som Anita och ideella krafter lägger ner lever Annikas minne vidare.

2017 tilldelades Anita priset ”Årets livsgärning” på Svenska Hjältargalan. 2018 fick hon ta emot priset ”Årets örebroare”.

Kom och lyssna till Anita och hör henne berätta om livet efter sitt barns död. Kvällen kommer att gå i samtalets tecken och leds av en moderator.

När: 16 april klockan 18,30
Var: I Studieförbundets Vuxenskolans källarlokal ”Längan”.
Fabriksgatan 8, Örebro.
Entré: 50:- (fika ingår)
Medlemmar i VSFB: Fri entré.
Anmälan till orebro@vsfb.se eller 070-305 85 39. Anmälan är bindande. Entréavgift betalas med Swish i samband med anmälan till: 123 47 28 630

Kvällens moderator: Anders Jakobson
 

2019-03-22  Välkommen till en pappakväll på Wasa Källar´n
En kväll med pappasnack på pappors vis … den 22 mars »

Välkommen till en pappakväll på
Wasa Källar´n
Ringgatan 10, 70342 Örebro
Vi träffas klockan 17 den 22 mars!
En kväll med pappasnack på pappors vis …
Var och en står för sin egen kostnad!
Anmäl Dig till orebro@vsfb.se
eller ring 070-598 35 68
Vi bokar bord där sitter vi lite för oss själva!
Välkommen!
Hälsar
Christer, Thomas & Sven
 

2019-03-20  Verksamhetsberättelse VSFB i Örebro län
Verksamhetsberättelse sektion: VSFB i Örebro län Verksamhetsåret 2017-01-01–2017-12-31 »

 
 
Det finns information tillgänglig endast för medlemmar! Logga in för att läsa mer.

2019-02-03   En resa till helvetet och tillbaka
Kom och lyssna till Emma Jangestig. Mamma till Max 4 år och Saga 2 år som mördades i Arboga den 17 mars 2008 i ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall. Hur överlever man när det värsta tänkbara sker? »

En resa till helvetet och tillbaka
Kom och lyssna till Emma Jangestig. Mamma till Max 4 år och Saga 2 år som mördades i Arboga den 17 mars 2008 i ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.
Hur överlever man när det värsta tänkbara sker?
Emma har inget facit på frågan, men är beredd att berätta om hur hon tog sig fram i livet efter det fruktansvärda. Hon gör det för att ge lite hopp och ljus till sina medmänniskor.
Emma väljer att dela med sig av sina innersta tankar och känslor och hennes föreläsning ger utrymme att ställa de där frågorna som vi kanske alla funderar på.
Varmt välkommen!
Söndag 3 februari
kl. 16.00- ca 18.00 Längbro församlingshem Församlingsvägen 4, Örebro
Entré: 100 :- (fika ingår)
Medlemmar i VSFB: Fri entré

Anmäl dig till: orebro@vsfb.se eller
070-305 85 39
Anmälan är bindande.
Entréavgift betalas med Swish i samband med anmälan till:
123 47 28 630
 

2019-01-25  Välkommen till en pappakväll på Wasa Källar´n
En kväll med pappasnack på pappors vis … den 25 januari »

Välkommen till en pappakväll på
Wasa Källar´n
Ringgatan 10, 70342 Örebro
Vi träffas klockan 17 den 25 januari och den 22 mars!
En kväll med pappasnack på pappors vis …
Var och en står för sin egen kostnad!
Anmäl Dig till orebro@vsfb.se
eller ring 070-598 35 68
Vi bokar bord där sitter vi lite för oss själva!
Välkommen!
Hälsar
Christer, Thomas & Sven
 

2018-11-16  Pappakväll 16 november
Välkommen till en pappakväll på Wasakällaren En kväll med pappasnack på pappors vis … »

Välkommen till en pappakväll på
Wasakällaren
Ringgatan 10, Örebro
Vi träffas klockan 17 den 16 november!
En kväll med pappasnack på pappors vis …
Var och en står för sin egen kostnad!
Maila orebro@vsfb.se
eller ring 070-598 35 68 om du har funderingar över något.
Välkommen!
Hälsar
Thomas, Christer & Sven
VSFB Örebro
 

2018-11-07  SEMINARIEDAG OM ATT MÖTA MÄNNISKOR I SORG
SEMINARIEDAG OM ATT MÖTA MÄNNISKOR I SORG 7 NOVEMBER, CASSELGÅRDEN, Kyrkogatan 6 i LAXÅ »

SEMINARIEDAG OM ATT MÖTA MÄNNISKOR I SORG
7 NOVEMBER, CASSELGÅRDEN, Kyrkogatan 6 i LAXÅ
Dagen riktar sig till alla som i sina yrken på olika sätt kommer i kontakt med människor i sorg. Den rikttar sig också till den som själv förlorat någon eller som är intresserad av att stödja sörjande. Dagen är kostnadsfri och fika fås till självkostnadspris.
09.30 Registrering och kaffe/te med smörgås
10–11.30 Presentation av SAMS – Samarbete för människor i sorg
Film: ”I sorgens tid” samt samtal i mindre grupper            
11.30–13 Lunch på egen hand
13 – 14.30 Föreläsning 
Göran Gyllenswärd, leg. psykolog och leg. psykoterapeut samt Lars Björklund, tidigare sjukhuspräst, Akademiska sjukhuset i Uppsala men nu kaplan på Sigtunastiftelsen. De båda har samarbetat länge och även skrivit boken ”Vägar i sorgen” tillsammans.  
14.30–15 Kaffe/te med kaka
15–16.30 Fortsatt föreläsning och tid för frågor
Svenska kyrkan - Bodarne pastorat, SAMS, samt studieförbundet SENSUS
Anmäl ditt intresse att delta till ordforande@vsfb.se senast den 1 november
           

2018-11-04  Minnesstund med ljuständning I Längbro Kyrka, Örebro
Söndagen den 4/11 klockan 13.00 VI samlas för en fin stund tillsammans i Längbro Kyrka »

Minnesstund med ljuständning
I Längbro Kyrka, Örebro
Söndagen den 4/11 klockan 13.00
VI samlas för en fin stund tillsammans i Längbro Kyrka
Kyrkoherde Hans Eklind håller i minnesstunden.
Sång, diktläsning, ljuständning.
Ljus tänds för vart och ett av våra barn, ljuset namnas så ljuset går bra att ta med sig hem.
Efteråt samlas vi i församlingshemmet där vi äter tillsammans och får tillfälle att prata med varandra.
Alla är välkomna, föräldrar, syskon, mor och farföräldrar, flick/pojkvän, moster/faster, mor/farbror.
Välkommen till en fin stund tillsammans!
Anmälan med namn på barnet ljuset tänds för och hur många ni blir senast den 29 oktober till orebro@vsfb.se eller 070-305 85 39
 

2018-10-25  Gravdekorationskväll på Blomsterlandet
Torsdagen den 25 oktober klockan 17.00–19.00 är det åter dags för en kväll på Blomsterlandet Marieberg, Örebro. »

Gravdekorationskväll på Blomsterlandet

Torsdagen den 25 oktober klockan 17.00–19.00 är det åter dags för en kväll på Blomsterlandet Marieberg, Örebro.
För att med all vår kärlek binda de finaste gravdekorationer till våra älskade saknade barn!
Vi får handledning, tips och råd av Blomsterlandets personal.

Vi har tillgång till mycket fint material och inspiration.
Allt material betalar var och en.

De tidigare årens gravdekorationskvällar har blivit väldigt lyckade, så nu är det tradition att tillsammans göra gravdekorationer, alla är så duktiga och så mycken hemlös kärlek som binds in i våra dekorationer, kärlek som får pryda våra barns gravar.

Lite fika också såklart mellan alla riskvistar, pärlor, band och mossa…
Barnen är välkomna med att hjälpa till att göra något fin till sitt/sina änglasyskon.

Vill man binda en fin dörrkrans eller något annat så går det jättebra!

Vi vill gärna att du anmäler dig så att Blomsterlandet vet hur de ska planera och för fikats skull!
Måndag 22 oktober vill vi senast ha din anmälan!

orebro@vsfb.se 070-305 85 39 eller 070-240 25 36

Välkommen!
 

2018-10-18   Filmvisning av Efter Inez i Örebro Torsdag 18 oktober
EFTER INEZ är en långfilmsdokumentär om sorg och kärlek. Filmen bryter tabut kring spädbarnsdöd. »

Denize och Filip har allt fo¨rberett: babysa¨ng, barnvagn, sma° kla¨der, till och med bilbarnstolen a¨r monterad. Fo¨rsta barnet a¨r efterla¨ngtat. Men pa° en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte na°got hja¨rtljud. Tre dagar senare fo¨ds dottern Inez – do¨d.
Morgonen efter bo¨rjar regisso¨ren Karin Ekberg fo¨lja Denize och Filip, i den akuta sorgen, i fo¨rso¨ken att hitta tillbaka till en fungerande vardag och sa° sma°ningom vidare pa° deras va¨g mot en nystart och positiva o¨verraskningar.
BIO ROXY
TORSDAG 18 OKTOBER
FRI ENTRE´. BEGRA¨NSAT ANTAL PLATSER.
INGEN FO¨RBOKNING.
DO¨RRARNA O¨PPNAR EN HALVTIMME INNAN VISNINGARNA.
Kl 16 – visning och samtal med Karin Ekberg. Samtalet har fokus på filmskapande och dokumenta¨rfilm.
Kl 19 – visning och samtal med Karin Ekberg.
Samtalet har fokus på filmens a¨mne.
Moderator: Angela Hanagarth, journalist på SVT O¨rebro.
Da¨refter blir det ljusta¨ndning i Henry Allards park vid ”Befriaren”.
Tag med eget gravljus och ta¨ndare.
Ett begra¨nsat antal ljus finns att ko¨pa pa° plats till sja¨lvkostnadspris.
 
Arrangör: VSFB Örebro län
Med ekonomiskt stöd från:
Region Örebro län
ICA Parken
Roxy
75 privatpersoner
Med stöd från: Studieförbundet Vuxenskolan

2018-10-09  VSFB Örebro på Anhörigdagen i Örebro
Tisdagen den 9 oktober finns vi från VSFB Örebro på Anhörigdagen »

Tisdagen den 9 oktober finns vi från VSFB Örebro på Anhörigdagen på Conventum i Örebro
Klockan 14.30-18.30 finns vi där.
Kom gärna och besök oss!
 

2018-09-23  Bowling 23 september
Välkommen att bowla med VSFB Örebro på Pitcher’s Engelbrektsgatan 8, 702 12 Örebro Den 23 september klockan 16.00 »

Välkommen att bowla med VSFB Örebro på Pitcher’s
Engelbrektsgatan 8, 702 12 Örebro

Den 23 september klockan 16.00

Vi träffas klockan 15.30

Önskar Du/Ni äta efter bowlingen? Vore jättetrevligt med en pratstund efter bowlingen!
Meddela vid anmälan vad så beställer vi och bokar bord.

Bowlingen bjuder VSFB Örebro på, mat och dryck betalar var och en själv.
Begränsat antal platser!
Anmälan senast den 17 september till orebro@vsfb.se eller 070-305 85 39, 070-240 25 36
 

2018-08-12  Familjedag 12 augusti klockan 14.00
Stora Holmen, Örebro »

Vi träffas med våra barn och änglabarn stora som små, mammor, pappor, syskon, mor farföräldrar, barnbarn för en skön eftermiddag VSFB Örebro bjuder på korv, bröd och dricka!
Du som önskar kaffe tar med eget!

Fiskdamm för barnen!

Vi släpper upp ballonger till våra änglabarn/syskon!    
                             
På Stora Holmen finns stora grönytor, grill och lekplatser och aktiviteter.
I klapphagen finns Hälsingefår med lamm, kvigkalvar, minigrisarna med Morris i spetsen.
I ”gnagarhuset” bor kaninen Stina med sina fyra ungar. Granne med henne bor tre marsvin. 
Om ni har tur kan ni även få träffa Hasse och Maja på Stora Holmen.            

Senast den 9/8 vill vi ha Din/Er anmälan ange hur många barn!
 
Undrar Du/Ni över något maila orebro@vsfb.se
eller ring 070-240 25 36, 070-305 85 39   
 
Välkommen!                                                     

2018-06-13  Välkommen med på Räkkryssning med VSFB Örebro
Kryssa på Hjälmaren med M/S Lagerbjelke 13/6 2018 Till kostnaden av det subventionerade priset 200 kr per medlem. Ordinarie pris 310 kr exklusive kaffe och kaka. »

Välkommen med på Räkkryssning           
med M/S Lagerbjelke och VSFB Örebro
Onsdagen den 13/6 2018 klockan 19.00–22.00

Från Hamnplan, Örebro
Till kostnaden av det subventionerade priset 200 kr per medlem.
Ordinarie pris 310 kr exklusive kaffe och kaka.

Räkor i överflöd, bröd, sallad, dressing, aioli, mm. Kaffe och kaka ingår, önskad dryck köper var och en själv.
Alternativ till räkor finns att få, ange vid anmälan om Du/Ni önskar alternativ till räkor.
Bakpotatis med kycklingröra eller vegetarisk röra,
Ugnsbakad lax med dillromsås och kokt potatis,
Fläskfilé med kokt potatis,
Rostbiff med potatissallad,
Kycklingsallad,
Grekisk sallad.
Begränsat antal platser!
Senast den 31/5 vill vi ha Din anmälan till orebro@vsfb.se
eller 070-305 85 39 och i samband med anmälan betalning till
Swish 123 472 86 30 eller Bg 5038-7380
Märk inbetalningen med räkor och ert namn!

 

2018-05-28  Att mista sitt barn Föreläsning med Olle Bergman , Febe
Föreningen Vi Som Förlorat Barn i Örebro län hälsar Olle Bergman välkommen till Örebro med sin föreläsning Att mista sitt barn – en varm föreläsning full av klokskap och igenkänning. »

Att mista sitt barn
Föreningen Vi Som Förlorat Barn hälsar Olle Bergman välkommen till
Örebro med sin föreläsning Att mista sitt barn – en varm föreläsning full
av klokskap och igenkänning.
Olle miste sin son Svante (17 år) 1997. Han förlorar också sin äldsta dotter Jeanette (48 år)
2016. Jeanette efterlämnar tre barn. Utifrån dessa händelser berättar Olle om familjens
fortsatta liv.
Olle kommer att prata om förtvivlan och utanförskap,
men också om hopp, kärlek, förhållningssätt och
sorgemuskler. Han kommer att berätta om att leva
sitt liv med sina döda barn och han ser fram emot att
få dela erfarenheter och tankar med åhörarna. Han
har skrivit två böcker med erfarenheter av att mista
barn, Pappa! Svante är död! och ”Inte trodde jag att
Svante skulle vara död så länge”
Måndag 28 maj 2018
Studieförbundet Vuxenskolan
Fabriksgatan 8, 1 tr Örebro
Lokal: Längan (källaren)
Kl.18 - ca 21
Kostnad 30 kr kaffe/the,Vi tar gärna betalning via
Swish 123 472 86 30
smörgås, kaka ingår (självkostnadspris)
Anmälan och frågor:
Anmälan senast 24 maj
orebro@vsfb.se
070-305 85 39
 

2018-04-20  Välkommen till en pappakväll på The Bishops Arms
En kväll med pappasnack på pappors vis … Var och en står för sin egen kostnad! »

Drottninggatan 1 Örebro
Vi träffas från klockan 17 den 20 april!
En kväll med pappasnack på pappors vis …
Var och en står för sin egen kostnad!
Anmäl Dig till orebro@vsfb.se
eller ring 070-598 35 68
Vi bokar bord i Biblioteket, där sitter vi lite avskiljt!
Välkommen!
Hälsar
Christer & Sven
VSFB Örebro
 

2018-04-05  Styrelsen VSFB Örebro län
VSFB Örebro styrelse 2018-03-20 »

Det finns information tillgänglig endast för medlemmar! Logga in för att läsa mer.

2018-04-05  Verksamhetsberättelse VSFB i Örebro län
2017-01-01-2017-12-31 »

 
 
Det finns information tillgänglig endast för medlemmar! Logga in för att läsa mer.

2018-02-16  Pappakväll
Välkommen till en pappakväll på The Bishops Arms Drottninggatan 1 Örebro »

 
Vi träffas klockan 17 den 16 februari!
En kväll med pappasnack på pappors vis …
Var och en står för sin egen kostnad!
Anmäl Dig till orebro@vsfb.se
eller ring 070-598 35 68
Senast den 9 februari eftersom vi bokar bord!
Välkommen!
Hälsar
Christer & Sven
VSFB Örebro

2018-01-23  Vi Som Förlorat Barn - 25 år! Öppet Hus VSFB Örebro!
År 2018 har föreningen Vi Som Förlorat Barn funnits i 25 år. Under 2018 kommer vi att arrangera olika aktiviteter och öppna hus för att möta människor och visa upp vår verksamhet. »

 
Den 23 januari bjuder vi in till Öppet Hus i Örebro mellan klockan 14 och 18. Det blir en eftermiddag fylld av samtal, fika och film.
Filmen "I sorgens tid - en film om att möta en människa i sorg" kommer att visas vid två tillfällen. Filmen är cirka 15 min lång och följs av samtal för den som vill.
Filmvisning följt av samtal
kl. 14.30 och 16.30
Vi kommer att ha ett bord med böcker om sorg.
Information om VSFB
Tid: 14.00-18.00
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan
Lokal: Tages
Frågor? orebro@vsfb.se 070-305 85 39
Vi bjuder på fika!
Varmt Välkommen!

2017-11-05  Minnesstund med ljuständning i Längbro Kyrka
5 november klockan 13 »

Välkomna, föräldrar syskon släkt och vänner,
till Längbro kyrka på Alla själars dag söndagen
den 5 november klockan 13.
När hösten närmar sig sitt slut så är vi i VSFB åter
igen välkomna till Längbro kyrka i Örebro till en minnesstund
och ljuständning för våra älskade barn som
inte längre är med oss. Även i år så kommer
stunden att hållas av församlingsherde och
prästen Hans Eklind. För de som vill så träffas vi
i församlingshemmet efter minnesstunden och äter något lättare tillsammans.
Anmälan görs till ekonomi.orebro@vsfb.se senast 29 oktober.

Skriv ditt barns namn, hur många ni blir om ni följer med till församlingshemmet och om ni har någon födoämnes allergi.

Varmt välkomna önskar VSFB, Örebro
 

2017-10-26  Vi gör våra egna gravdekorationer!
Gravdekorationskväll på Blomsterlandet Torsdagen den 26 oktober klockan 17.00?19.00 är det åter dags för en kväll på Blomsterlandet Marieberg, Örebro »

Gravdekorationskväll på Blomsterlandet
Torsdagen den 26 oktober klockan 17.00–19.00 är det åter dags för en kväll på Blomsterlandet Marieberg, Örebro OBS! I Fjärilen står det den 19, datumet blev ändrat av Blomsterlandet!
För att med all vår kärlek binda de finaste gravdekorationer till våra älskade saknade barn!
Vi får handledning, tips och råd av Blomsterlandets personal.
Vi har tillgång till mycket fint material och inspiration. Allt material betalar var och en.
De tidigare årens gravdekorationskvällar har blivit väldigt lyckade, så nu är det tradition att tillsammans göra gravdekorationer, alla är så duktiga och så mycken hemlös kärlek som binds in i våra dekorationer, kärlek som får pryda våra barns gravar.
Lite fika också såklart mellan alla riskvistar, pärlor, band och mossa…
Vill man binda en fin dörrkrans eller något annat så går det jättebra!
Vi vill gärna att du anmäler dig så att Blomsterlandet vet hur de ska planera och för fikats skull!
Måndag 23 oktober vill vi senast ha din anmälan!
orebro@vsfb.se 070-305 85 39 eller 070-240 25 36
Välkommen!
 

2017-08-13  VÄLKOMNA TILL VSFB FAMILJEDAG DEN 13/8 2017
Vi träffas med våra barn och änglabarn stora som små, mammor, pappor, syskon, mor farföräldrar, barnbarn för en skön eftermiddag VSFB Örebro bjuder på korv, bröd och dricka! »

VÄLKOMNA 
TILL VSFB FAMILJEDAG DEN 13/8 2017 KLOCKAN 14.00 
PÅ STORA HOLMEN I ÖREBRO!!! 
Vi träffas med våra barn och änglabarn stora som små, mammor, pappor, syskon, mor farföräldrar, barnbarn för en skön eftermiddag VSFB Örebro bjuder på korv, bröd och dricka!
På Stora Holmen finns stora grönytor, grill och lekplatser och aktiviteter.
Lille Putte-tåg, trampbilar, karusell och minigolf, något för alla! (kostnad 10-25 kr)
I klapphagen finns Hälsingefår med lamm, kvigkalvar, minigrisarna med Morris i spetsen.
I ”gnagarhuset” bor kaninen Stina med sina fyra ungar. Granne med henne bor tre marsvin.
I Kryp Inn (allmänt kallad tunneln) finns lite olika spännande djur. Inte alltid så lätta att se men försök att hitta dom i sina terrarier.
Om ni har tur kan ni även få träffa Hasse och Maja på Stora Holmen.

Vi möts vid bron strax innan klockan 14.00
Senast den 9/8 vill vi ha Din/Er anmälan!
Välkomna hälsar VSFB Örebro

Undrar Du/Ni över något maila orebro@vsfb.se eller ring 070-240 25 36


 

2017-06-14  Välkommen med på räkkryssning med VSFB!
M/S Lagerbjelke tar oss med på en tre timmars räkkryssning! Vi äter gott och mår gott tillsammans och hoppas att detta blir en underbar kväll! »

Välkommen med på Räkkryssning
med M/S Lagerbjelke och VSFB Örebro
Onsdagen den 14/6 2017 klockan 19.00–22.00
Från Hamnplan, Örebro, bakom Harrys
Till kostnaden av det subventionerade priset 200 kr per medlem.
Icke medlemmar 295 kr.
Alternativ till räkor finns att få, ange vid anmälan om Du/Ni önskar alternativ till räkor.
Bakpotatis med kycklingröra eller vegetarisk röra,
Ugnsbakad lax med dillromsås och kokt potatis,
Fläskfilé med kokt potatis,
Rostbiff med potatissallad,
Kycklingsallad,
Grekisk sallad.
Begränsat antal platser… först till kvarn…
Senast den 31/5 vill vi ha Din anmälan till orebro@vsfb.se
i samband med anmälan betalning till
Bg 5038-7380
Märk inbetalningen med Räkor och namn.
 

2017-04-24  VSFB Örebro inbjuder till föreläsning!
"Hon som är syster till han som dog" är personlig berättelse om att förlora ett syskon. Med/av Catharina Richter, RANDIGA HUSET »

VSFB Örebro inbjuder till föreläsning!
Med Catharina Richter, RANDIGA HUSET

"Hon som är syster till han som dog" är personlig berättelse om att
förlora ett syskon. Det är en föreläsning om sorg, saknad och annorlundaskap. Om att förlora sin identitet och om de svårigheter som kan uppstå i och omkring en familj där det är mest synd om alla. Det är en berättelse om en resa kantad av rädslor, mod, ensamhet och hopp.

Några ord om syskonsorg, den tysta sorgen. Det finns idag inga siffror på hur många de är. Lagen säger inget om deras rättigheter och det stöd som finns riktar sig främst till deras föräldrar. På många sätt är det som om de inte finns. Ändå gör det så ont. Catharina har valt att dela med sig av sin berättelse för att öka medvetenheten kring hur förluster påverkar oss och öka förståelsen för hur lite det kan behövas för att göra stor skillnad.

Efter föreläsningen som är ca en timma lång, fikar vi tillsammans och samtalar om föreläsningen. Kristina Elgenstierna, Gestaltstudion finns på plats som samtalsstöd, även någon från Längbro Församling finns med oss.

Fika 20 kr

Anmälan senast den 20/4 till orebro@vsfb.se
 
Vill du komma i kontakt med syskon i vårt område maila syskongruppen.orebro@vsfb.se

Föreläsningen är i Studieförbundet Vuxenskolans källarlokal, Fabriksgatan 8 i Örebro.

VARMT VÄLKOMMEN!
 

2017-03-22  Årsmöte
VSFB i Örebro län inbjuder till årsmöte den 22/3 klockan 18.00 »

Välkommen att ta det av föreningens och styrelsens arbete.
Utrymme finns för diskussion och påverkan.
Vi bjuder på fika.
Anmälan senast 17/3 till orebro@vsfb.se
Föreningarnas Hus, Slottsgatan Örebro
/Styrelsen

2016-12-27  Välkommen till VSFB samtalsträffar i Örebro
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om vår sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna. Antingen förlusten är nylig eller för flera år sedan så är alla lika varmt välkomna. »


Vi träffas i Föreningarnas Hus Slottsgatan 13 A i Örebro

Första tisdagen i månaden klockan 18.00–20.00

Vårterminens träffar 2017 är: 10/1, 7/2, 7/3, 4/4, 2/5, 13/6

Vi har blandad mammagrupp och pappagrupp. Vi har en småbarnsföräldragrupp.

2017 hoppas vi kunna starta upp en syskongrupp, syskon över 18 år.

Samma plats och tid för alla grupperna, var grupp har sin lokal.

Andra evenemang som kommer hittar du information om på vår hemsida www.vsfb.se
Vi ordnar med fika!

Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar.
orebro@vsfb.se 

Du/Ni är välkomna att prova på samtalsgruppen en eller två gånger, efter det ser vi helst att Du/Ni blir betalande medlemmar i VSFB. 200/år och familj. Medlemsansökan görs på www.vsfb.se
 
Varmt välkommen till oss!

2016-12-17  Julbowling
När julen står för dörren så kan det vara skönt att träffas en stund och umgås. »


När julen står för dörren så kan det vara skönt att träffas en stund och umgås.
Vi ses på Strike i Örebro(vid gamla postterminalen) för att prova våra färdigheter i bowling. 
Lördag 17/12 kl.15:00.
VSFB I Örebro län bjuder på bowlingen!
Var och en köper något att äta/dricka efter eget önskemål!
Anmäl dig senast 8/12 till orebro@vsfb.se
 
Varmt välkommen!

2016-11-06  Minnesstund med ljuständning i Längbro Kyrka, Örebro
Välkommen till Längbro kyrka söndagen den 6 november klockan 13. Vi, föräldrar syskon släkt och vänner, träffas för att minnas och bland annat tända ljus för våra älskade barn som fattas oss. »

Välkommen till Längbro kyrka söndagen den 6 november klockan 13.
Vi, föräldrar syskon släkt och vänner, träffas för att minnas och bland annat tända ljus för våra älskade barn som fattas oss.
Efter minnesstunden går vi till församlingshemmet där vi äter något tillsammans.
Anmäl hur många ni blir och om eventuella allergier till orebro@vsfb.se eller till Kerstin på 070-49 59 489 senast 28 oktober.
Varmt välkommen!
Kerstin, Inger, Carina, Kristina, Marianne och Sven
 

2016-10-20  Kransbindningskväll på Blomsterlandet!
Dags igen att pyssla ihop de allra finaste kärleksfulla dekorationer till våra barns gravar! »

 
 
Torsdag den 20 oktober kl. 17.00 – 19.00 Blomsterlandet vid Marieberg Örebro.
Blomsterlandets personal handleder oss.
Var och en betalar själv det material som man använder.
VSFB bjuder på fika!
Vi vill att Ni anmäler Er till denna kväll dels för fikat och Blomsterlandet vill veta hur många arbetsbord de ska fixa till åt oss och hur många personal som behövs!
Senast den 13 oktober vill vi ha Er anmälan.
orebro@vsfb.se eller Marianne 070-305 85 39
Välkomna!
 
 
Endast för betalande medlemmar i VSFB!

2016-09-29  Träffa oss på Anhörigdagen, Conventum Örebro
VSFB i Örebro län har ett informationsbord på årets Anhörigdag klockan 14-19 Välkomna! »

Årets föreläsare;
Lisa Andersson, anlitad föreläsare inom kommunikation och verksamhetsutveckling
Ju mer vi är tillsammans… Om vinsten med samverkan
För att kunna erbjuda ett fungerande stöd måste vi se till hela människan och hennes
nätverk, inte bara till en diagnos eller ett problem. Som anhörig kan man ibland få den tuffa
rollen som samordnare bara för att ingen annan gör det. Lisa berättar om hur det kan se ut
och beskriver vinsterna för den enskilde, för anhöriga och även fördelarna ur
arbetsmiljösynpunkt. Samordning sparar också pengar. Hur skapar vi förutsättningar för
denna dialog?

Jessica Falk, musiker och Hjärnkraftsambasadör
JUST DO IT!
I inspirationsföreläsningen ”Just do it” får du lyssna till Jessicas musik och följa hennes resa
från livets botten till Nashville. En resa om möten som förändrat livet, en resa om tillfällen
som ändrat livet, om med- och motgångar. En resa om att själv kunna påverka sitt liv med
tankekraft och järnvilja.

2016-06-12  Familjedag på Stora Holmen
Välkommen till en familjedag med VSFB Örebro Söndag den 12/6 klockan 14.00 »

Vi träffas med våra barn med oss i handen eller i hjärtat, stora som små, mammor, pappor, syskon, mor och farföräldrar för en skön eftermiddag med egen medhavd picknick.
På Stora Holmen finns stora grönytor, grill och lekplatser och aktiviteter.
Lille Putte-tåg, djur, trampbilar, karusell och minigolf, något för alla!
I klapphagen finns Hälsingefår med lamm, kvigkalvar, minigrisarna med Morris i spetsen.
I ”gnagarhuset” bor kaninen Stina med sina fyra ungar. Granne med henne bor tre marsvin.
I Kryp Inn (allmänt kallad tunneln) finns lite olika spännande djur. Inte alltid så lätta att se men försök att hitta dom i sina terrarier. www.storaholmen.se
Vi möts vid bron strax innan klockan 14.00, lämpligt att parkera vid M-husets (USÖ) parkering.
Välkomna till en fin dag tillsammans! hälsar Kristina, Kerstin, Carina, Marianne och Sven

Undrar Du/Ni över något maila orebro@vsfb.se

2016-04-14  Samtalskväll med Fonus
Vi har bjudit in Fonus för en kväll med information om hur de jobbar och Fonus vill gärna ta del av våra erfarenheter för att göra ett så bra arbete som möjligt. Välkommen! »

Torsdagen den 14 april klockan 18.00 Röda rummet
Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A, Örebro

2016-03-17  ÖRELÄSNING-Att våga säga ja till livet - när det värsta har hänt
Att våga säga ja till livet - när det värsta har hänt...Kjell Westerlund kommer till oss i Örebro och delar sin erfarenhet. »

Hur ska du orka leva vidare när du har drabbats av en svår förlust? Går det att hitta livsglädje igen?
Om detta pratar Kjell Westerlund när han delar med sig av sina erfarenheter av hur livet blev efter förlusten av en älskad son.
Kjell är ordförande i Föreningen Vi Som Förlorat Barn VSFB och även i SAMS Samarbete för människor i sorg.
 
tid: Torsdagen den 17 mars 2016 kl: 18.30.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 8 Örebro.
 
Kontaktperson VSFB: Birgitta Engwall, tfn: 070- 648 75 84 askersund@vsfb.se

2016-02-25  Föreläsning MATPRAT
Så här kan du påverka ditt mående med maten du äter »

Så här kan du påverka ditt mående med maten du äter, om detta kommer Marianne Stellin att prata. Hon är sjuksköterska och vidareutbildad till kostrådgivare. I den här föreläsningen får du kunskap om vad maten gör i kroppen, hur du kan påverka ditt mående med maten du äter. Kort sagt, hon brinner för möten och maten.
Marianne är också kontaktperson i Skåne för Spädbarnsfonden och delar alltså vår erfarenhet av att förlora barn.
 
Tid: Torsdagen den 25 februari 2016 kl:18.00.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Fabriksgatan 8 Örebro.
 
Kontaktperson VSFB: Birgitta Engwall, tfn: 070-648 75 84 askersund@vsfb.se
 
 

2015-12-20  Julbowling!
När julen står för dörren så kan det vara skönt att träffas en stund och umgås på ett kravlöst sätt! »

Vi ses på Strike i Örebro (vid gamla postterminalen)för att prova våra färdigheter i bowling!
Efter det så avslutar med en julsmörgås och något att dricka!
 
Söndagen den 20  december klockan 15.00
Ingen kostnad.
 
Anmälan senast 10 december till orebro@vsfb.se
eller Kerstin 070-49 59 489, Marianne 070-30 58 539
 
Endast för betalande medlemmar i VSFB hela familjen är välkommen!
 
 
 
Välkomna!

2015-11-01  Minnesstund med ljuständning
Söndag 1 november klockan 13.00 i Längbro Kyrka, Örebro »

Vi samlas efteråt och äter lite tillsammans.
Föräldrar, syskon, mor/far föräldrar är välkomna!
 
Anmälan med barnet/ens namn och hur många ni blir till orebro@vsfb.se
senast den 28/10

2015-10-21  Gravdekorationskväll!
Onsdagen den 21 oktober klockan 17.00-19.00 Blomsterlandet Marieberg Köpcentrum, Örebro »

För att med all vår kärlek binda de finaste gravdekorationer till våra älskade saknade barn!
Vi får handledning, tips och råd av Blomsterlandets personal.
Vi har tillgång till mycket fint material och inspiration.
Var och en betalar sitt material.
Förra årets gravdekorationskväll blev väldigt lyckad, att få möjlighet att tillsammans göra gravdekorationer kändes mycket fint, alla var så duktiga och så mycken hemlös kärlek som bands in i våra dekorationer, kärlek som fick pryda våra barns gravar.
Kite fika också såklart mellan alla riskvistar, pärlor, bans och mossa...
 
Vi vill gärna att du anmäler dig så att Blomsterlandet vet hur de ska planera och för fikats skull!
 
Måndag den 19 oktober vil vi senast ha din anmälan!
 
Du ska vara betalande medlem i VSFB!
 
orebro@vsfb.se
 
Marianne 070-305 85 39

2015-09-17  Träff med Sjukhuskyrkan mfl.
Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A Örebro Torsdag den 17 september klockan 17.30-20.00 »

Vi har tänkt oss en kväll att prata om hur vi blev omhändertagna då det ofattbara hände...
Fanns det någon som stöttade oss från samhället?
Blev vi lämnade ensamma med beskedet?
Hur hade jag velat bli omhändertagen...
Katastrofen är lika total för den enskilde vilket det är en eller fem som mist livet...
När kallas POSOM gruppen ut?
Mera information kommer om denna kväll när vi vet vilka som kommer från professionen.

2015-08-02  Sommarträff på Naturens Hus i Örebro
Söndag den 2 augusti klockan 14.00 »

Var och en tar med sig sin egen fikakorg!
Vi hoppas på sol och värme och en skön stund tillsammans med många goa samtal!!
Alla i familjen är välkomna, stor som liten!
 
Vill Du komma i kontakt med oss maila orebro@vsfb.se

2015-06-05  Kryssning med M/S Gustaf Lagerbjelke 5 juni
Fredag den 5 juni inbjuder VSFB samtalsgrupp i Örebro till en Räkkryssning! Kryssning med M/S Gustaf Lagerbjelke, Hamnplan Örebro. Vi träffas vid båten vid 18.30! »

Tretimmars båtresa kl. 19.00-22.00 med trubadurunderhållning, räkfrossa med sallad, dressing, aioli, bröd mm.
Pris vuxen 295 kr. exkl. dryck.
Barn 6-12 år 145 kr.
Barn 0-5 år gratis.
Alternativ till räkor finns: Ungsbakad Lax, Fläskfilé, Bakad potatis med kyckling eller vegetarisk bakad potatis.
Bindande anmälan till orebro@vsfb.se eller 070-305 85 39 senast den 18/5
Ange i anmälan hur många ni blir och vad ni önskar att äta.
Betalning sker på båten.
Då vi inte har någon ekonomi så står var och en för sin egen kostnad.
Alla...föräldrar, syskon är välkomna med på en härlig kryssning med go mat och prat!
 
Hoppas vi ses den 5 juni!

2015-05-09  Vedic art Vårsalong
Den 9-10 maj är det vårsalong, konstutställning i Vedic art ateljén på Hagmarksgatan 19, Örebro Klockan 11-16 »

Lördag den 9 maj klockan 14.00 finns Kerstin Gerdin Mann från VSFB på plats i Vedic art ateljen, vill ni se utställningen tillsammans med andra från VSFB? Kom då klockan 14 och sedan är tanken att efter avnuten konst ta en fika tillsammans på Café Wadköping.
 
Utställarna är de som har målarplatser i Vedic art lokalen.
Vedic art är att "måla bortom intellekt och tanke-nå din skaparglädje och kraft"
Vill tipsa om denna utställning då målningarna är underbara att vila ögon och själ i...sådant som vi som förlorat barn så väl behöver...balsam för själen...
Välkommen!
 

2015-02-24  Bok och film kväll på Café scenen Stadsbiblioteket Örebro
Biblioteket ger oss tips på böcker om sorg! Vi ser tillsammans på filmen " I sorgens tid" och har tid för samtal efteråt. »

Tisdagen den 24 februari kl.17 - 18.30 presenterar Örebro stadsbibliotek
böcker för oss om sorg, boktips på bilderböcker för barn, faktaböcker och romaner för vuxna.
Vi visar filmen "I sorgens tid" och ger tid till samtal.
På plats finns vi kontakt - stödpersoner - ansvariga för samtalsgruppen i Örebro.
 
Varmt välkommen!
 
askersund@vsfb.se
 

2014-10-08  Konstutställning Vedic Art
En skapande resa Ska vi se den tillsammans den 8/10 och fika efteråt? »

 
 
Vedic Art
Konstutställning Hantverksboden i  Wadköping
Örebro
Den 7-12 oktober klockan 11-16.00
Jeanette Kämpe och Moa Saaf ställer ut sin konst.
Vill Ni träffas och vi går på utställningen tillsammans?
Tar en fika på kaféet i Wadköping efteråt?
Klockan 13.00 onsdagen den 8 oktober träffas vi vid Hantverksboden!
Välkommen!
 
http://galleribritt.se/
http://www.gallerigunilla.dinstudio.se/

2014-10-02  Anhörigdagen på Conventum kongress i Örebro
Torsdag 2 oktober kl.13-19 Vi stöd/kontaktpersoner i Örebro finns på plats! »

För andra året så medverkar vi på Anhörigdagen!
Förra året blev mycket positivt och genom vår medverkan då hittade några till vår grupp och förening!
Dagen består av föreläsningar och utställningar.

2014-09-02  Samtalsträff
Klockan 17.30-19.30 på Märtas Kafé, Skolgatan 10 Örebro »

Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om vår sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
 
Välkommen att kontakta någon av oss stödpersoner om Du har några funderingar orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2014-08-03  Sommarträff i Märtas trädgård!
Söndag 3 augusti Klockan 15.00 Baksidan av Märtas Kafé, Skolgatan 10 Örebro »

Söndagen den 3 augusti klockan 15 träffas vi som kan och vill för fika och samtal eller bara vara tillsammans!
Var och en tar med sin egen fikakorg!
Mammor, pappor och syskon... ni är alla varmt Välkomna!
Vi hoppas på en fin eftermiddag tillsammans!
 
Vill du komma i kontakt med oss orebro@vsfb.se 070-305 85 39
askersund@vsfb.se 0583-144 99
 
Välkommen önskar kontaktpersonerna för VSFB i Örebro län!

2014-06-03  Örebro
Samtalsträff i Örebro »

Välkommen till VSFBs samtalsträffar i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn eller syskon eller bara vara där och lyssna.
 
VSFBs kontaktpersoner i Askersund och Örebro startade under under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas på nedervåningen, Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen varje månad klockan 17.30 - 19.
 
Nästa träff är den 3 juni
 
Juli har vi uppehåll
En sommarträff är planerad den 3 augusti (mer info. kommer i Fjärilen och under aktiviteter här på hemsidan)
Höstens träffar startar den 2 september, 7 oktober, 4 november och 2 december
 
 
Fika och lättare mat finns att köpa på plats.
 
Varmt Välkomna!
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar!
Hör av dig till Marianne på orebro@vsfb.se eller Hans på askersund@vsfb.se
 
Tillsammans är vi mindre ensamma..

2014-05-06  Örebro
Samtalsträff i Örebro »

Välkommen till VSFBs samtalsträffar i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn eller syskon eller bara vara där och lyssna.
 
VSFBs kontaktpersoner i Askersund och Örebro startade under under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas på nedervåningen, Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen varje månad klockan 17.30 - 19.30
 
Våren och försommarens träffar är följande datum:
4 mars
1 april
6 maj
och den 3 juni
 
Fika och lättare mat finns att köpa på plats.
 
Varmt Välkomna!
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar!
Hör av dig till Marianne på orebro@vsfb.se eller Hans på askersund@vsfb.se
 
Tillsammans är vi mindre ensamma..

2014-04-03  Socionomdagen på Karlstad Universitet
Vi som håller i Örebro gruppen representerar VSFB på socionomdagen, för socionomer av socionomstudenter! Mycket intressanta utställare och föreläsningar under dagen som du som förälder, anhörig eller i professionen är välkommen till! »

VSFB stödpersoner i Örebro/Askersund kommer att medverka som utställare genom att representera VSFB på
 
Socionomdagen i Karlstad den 3 april 2014
 
Årets tema-Barn och Unga i socionomens yrkesfält.
 
Tid: 10-16
 
Plats: Karlstads Universitet
Transformum(utställare), Lagerlöfsalen(föreläsare)
 
Vi har under senare tid kunnat läsa en hel del i media om hur barn och unga idag ofta kan ha en tuff vardag, skolans krav ökar, våra kroppsliga  ideal hårdnar och vi vuxna får ofta mindre och mindre tid med våra barn. Barn och unga far idag illa i stor utsträckning då samhällets resurser minskar inom de flesta yrkesfält och det sociala arbetets är inget undantag. Många studenter har tankar på att söka sig till socialt arbete inom just denna grupp i samhället, då de flesta av oss anser detta arbete oerhört viktigt. Därför har vi i år också valt ämnet som tema för vår socionomdag, då vi anser att mycket av den viktiga kunskap studenter behöver för att vara redo för arbete endast kan komma ifrån de med egen erfarenhet, yrkesverksamma, klienter eller anhöriga.
 
Årets Föreläsare
Kl. 10.30-12.00i Lagerlöfsalen föreläser Beatrice Högå ifrån Brottsförebyggande Centrum.
Brottsförebyggande Centrum i Värmland har deltagit i Ungdomsstyrelsens uppskattade utbildning om ungas liv på nätet.
Beatrice Högå ger oss en föreläsning om Unga, Sex och Internet
 
Kl. 13.00-14.30 i Lagerlöfsalen föreläser Camilla Henemark ifrån SUICIDE ZERO bla. om Unga och självmord.
Ungefär 1500 personer tar sina liv varje år i Sverige. Självmorden upphör inte för att vi blundar och tiger. Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige.
 
Föreläsningarna är avgiftsfria!
 
Alla är välkomna!
 

2014-04-01  Örebro
Samtalsträff i Örebro »

Välkommen till VSFBs samtalsträffar i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn eller syskon eller bara vara där och lyssna.
 
VSFBs kontaktpersoner i Askersund och Örebro startade under under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas på nedervåningen, Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen varje månad klockan 17.30 - 19.30
 
Våren och försommarens träffar är följande datum:
 
1 april
6 maj
och den 3 juni
 
Fika och lättare mat finns att köpa på plats.
 
Varmt Välkomna!
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar!
Hör av dig till Marianne på orebro@vsfb.se eller Hans på askersund@vsfb.se
 
Tillsammans är vi mindre ensamma..

2014-03-04  Samtalsträff VSFB Örebro
Tisdagen den 4mars klockan 17.30-19.30 Märtas Kafé, Skolgatan 10 Örebro »

2014-02-04  Örebro län
Samtalsgrupp i Örebro »

Välkommen till VSFB samtalsträffar i Örebro!
 
Vi kontaktpersoner för Örebro och Askersund har tillsammans samtalsgruppen.
 
Vi träffas en gång i månaden, alltid första tisdagen på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro klockan 17.30-19.30 på nedervåningen av kafeét.
 
Vi samtalar över en fika, delar våra tankar, känslor om vår sorg, berättar för varandra om våra änglabarn/syskon, eller bara vara där och lyssna.
Samtal med andra drabbade kan vara helt avgörande för sorgebarbetningen. Barnets ålder har ingen betydelse för oss, då vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. Antingen förlusten är nylig eller för flera år sedan så är alla lika varmt välkomna.
Föreningen är uppbyggd av vanliga föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn.
Vi vet också att det mitt i sorgen kan kännas oerhört ensamt, frustrerande och motigt i vardagen.
 
Tillsammans blir vi mindre ensamma...
 
Vintern och vår/försommarens träffar 2014 är:
4 februari
4 mars
1 april
6 maj
3 juni
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar.
orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2014-01-07  Örebro län
VSFBs Samtalsträffar i Örebro »

Välkommen till VSFBs samtalsträffar i Örebro!

Vi kontaktpersoner för Örebro och Askersund har tillsammans samtalsgruppen.
 
Vi träffas en gång i månaden, alltid första tisdagen på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro klockan 17.30-19.30 på nedervåningen av kafeét.
 
Vi samtalar över en fika, delar våra tankar, känslor om vår sorg, berättar för varandra om våra änglabarn/syskon, eller bara vara där och lyssna.
Samtal med andra drabbade kan vara helt avgörande för sorgebarbetningen. Barnets ålder har ingen betydelse för oss, då vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. Antingen förlusten är nylig eller för flera år sedan så är alla lika varmt välkomna.
Föreningen är uppbyggd av vanliga föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn.
Vi vet också att det mitt i sorgen kan kännas oerhört ensamt, frustrerande och motigt i vardagen.
Tillsammans blir vi mindre ensamma...
 
Vintern och vår/försommarens träffar 2014 är:
7 januari
4 februari
4 mars
1 april
6 maj
3 juni
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar.
orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2014-01-07  Örebro län
Samtalsträffar i Örebro »

Välkommen till VSFB samtalsträffar i Örebro!
 
Vi kontaktpersoner för Örebro och Askersund har tillsammans samtalsgruppen.
 
Vi träffas en gång i månaden, alltid första tisdagen på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro klockan 17.30-19.30 på nedervåningen av kafeét.
 
Vi samtalar över en fika, delar våra tankar, känslor om vår sorg, berättar för varandra om våra änglabarn/syskon, eller bara vara där och lyssna.
Samtal med andra drabbade kan vara helt avgörande för sorgebarbetningen.
Barnets ålder har ingen betydelse för oss, då vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. Antingen förlusten är nylig eller för flera år sedan så är alla lika varmt välkomna.
 
Föreningen är uppbyggd av vanliga föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn.
Vi vet också att det mitt i sorgen kan kännas oerhört ensamt, frustrerande och motigt i vardagen.
Tillsammans blir vi mindre ensamma...
 
Vintern och vår/försommarens träffar 2014 är:
7 januari
4 februari
4 mars
1 april
6 maj
3 juni
 
Du är välkommen att kontakta någon av oss kontaktpersoner om du har några funderingar.
orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2013-12-03  Örebro län
Samtalsträffar i Örebro »

Välkomna till höstens VSFB samtalsträffar i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012
en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra
änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
 
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är tisdagarna:
3 september,
1 oktober,
5 november och den
3 december
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
Varmt välkomna!
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2013-11-05  Örebro län
Samtalsträffar i Örebro »

Välkomna till höstens VSFB samtalsträffar i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012
en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra
änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
 
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är tisdagarna:
3 september,
1 oktober,
5 november och den
3 december
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
Varmt välkomna!
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2013-10-01  Örebro län
Samtalsträffar i Örebro »

Välkomna till höstens VSFB samtalsträffar i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012
en gemensam samtalsgrupp i Örebro.
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra
änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
 
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är tisdagarna:
3 september,
1 oktober,
5 november och den
3 december
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
Varmt välkomna!
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på orebro@vsfb.se eller askersund@vsfb.se

2013-06-04  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

Välkomna till VSFB samtalsträff i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Vårens träffar är 5 mars, 2 april, 7 maj och den 4 juni.
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
 
Varmt Välkomna!
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2013-05-07  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

Välkomna till VSFB samtalsträff i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Vårens träffar är 5 mars, 2 april, 7 maj och den 4 juni.
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
 
Varmt Välkomna!
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2013-04-02  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

Välkomna till VSFB samtalsträff i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Vårens träffar är 5 mars, 2 april, 7 maj och den 4 juni.
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
 
Varmt Välkomna!
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2013-03-05  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

Välkomna till VSFB samtalsträff i Örebro!
 
VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas för att dela våra tankar, känslor om sorg, berätta för varandra om våra änglabarn/syskon eller bara vara där och lyssna.
Tillsammans är vi mindre ensamma.
 
 
Vi ses på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, på nedervåningen första tisdagen i månaden.
Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Vårens träffar är 5 mars, 2 april, 7 maj och den 4 juni.
 
Fika och lättare mat finns att köpa på Märtas Kafé.
 
Varmt Välkomna!
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2012-12-04  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen i månaden. Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är 2 oktober, 6 november och den 4 december.
 
Du som är intresserad av att bli en av oss är varmt Välkommen!
 
Om du har några frågor kontaktar du någon av oss kontaktpersoner
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2012-11-06  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen i månaden. Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är 2 oktober, 6 november och den 4 december.
 
Du som är intresserad av att bli en av oss är varmt Välkommen!
 
Om du har några frågor kontaktar du någon av oss kontaktpersoner
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2012-10-02  Samtalsträff i Örebro
Askersunds och Örebros samtalsgrupp »

VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startade under våren 2012 en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen i månaden. Vi samlas vid 17.30. Samtal från kl 18.00 då caféet stänger och fram till 19.30.
 
Höstens träffar är 2 oktober, 6 november och den 4 december.
 
Du som är intresserad av att bli en av oss är varmt Välkommen!
 
Om du har några frågor kontaktar du någon av oss kontaktpersoner
 
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på

2012-06-05  Samtalsträff i Örebro
Ny grupp »

VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startar nu upp en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen i månaden,
med start den 3 april 2012 kl. 17.30 - 19.30
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på
 

2012-04-03  Samtalsträff i Örebro
Ny grupp »

VSFBs kontaktpersoner för Askersund och Örebro startar nu upp en gemensam samtalsgrupp i Örebro!
 
Vi träffas på Märtas Kafé, Skolgatan 10 i Örebro, första tisdagen i månaden,
med start den 3 april 2012 kl. 17.30 - 19.30
 
Vill ni ha kontakt med oss? Hör av er på