Bli medlem

ALLA som förlorat ett eller flera av sina barn/syskon - oavsett ålder på barnet eller dödsorsak kan bli medlemmar hos oss.

Alla har vi en sak gemensamt – Vi har förlorat det käraste vi har!
Ett älskat barn/syskon.


VSFB är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder/ett syskon som sörjer.

Våra medlemmar har förlorat barn/syskon i sjukdomar, genom olyckor, mord, droger och suicid. En del av våra medlemmar har även förlorat fler i familjen så som mannen, hustrun, sambon, syskon eller egna föräldrar m.m i ex samma olycka som barnet.

Om så önskas försöker vi i möjligaste mån se till att de som förlorat på "ungefär samma sätt" ska få kontakt med någon som drabbats av en liknande förlust. Antingen genom våra stödpersoner, en samtalsgrupp på orten eller om man kan finna det stöd man önskar på annat sätt i föreningen t.ex genom våra slutna grupper på Facebook.

Det vi alla har gemensamt är den förlorade framtiden med våra älskade barn/syskon.


Frågor och svar

Kan även syskon, anhöriga och vänner bli medlemmar?
Ja, de är också mycket välkomna som medlemmar. 

När kan man bli medlem?
När som helst! Om du har hittat VSFB som alldeles nydrabbad eller om du har gått och burit på en sorg de sista 10-20 åren har ingen betydelse för ditt medlemskap. Det viktiga är att du hittat till oss!

Hur blir man medlem?
Antingen fyller du i en medlemsansökan som finns här på hemsidan eller också skriver du ett brev/mail till oss.

Adressen är Föreningen VSFB, Skiljmyntsgatan 12, 414 80 Göteborg. Du når oss via mail på info@vsfb.se eller kansli@vsfb.se 

Hur hanteras mina personuppgifter och till vad används de? Här kan du läsa mer om hur VSFB hanterar personuppgifter och om Personuppgiftslagen GDPR. Vår integritetspolicy »

Vad kostar ett medlemskap och vad får jag då?
Det kostar 300:-/ familj, adress och år.
200:- / enskild medlem per år

I medlemskapet ingår bl.a.

Till medlemsansökan »

Vi hjälper också till att starta nya sektioner eller samtalsgrupper där det finns behov.