Vi söker ny medarbetare till vårt kansli i Göteborg

Några ord om Föreningen
VSFB Föreningen Vi Som Förlorat Barn är en ideell förening som startades i Göteborg 1993 av föräldrar som förlorat barn och föreningen har därefter haft sitt säte i Göteborg. VSFB har för närvarande runt 1400 medlemmar och har sektioner, samtalsgrupper och kontaktpersoner över hela landet. Även en syskongrupp finns. Föreningen är aktiv på sociala medier inklusive en egen hemsida: vsfb.se. Föreningen arbetar med att stödja familjer, informera samhället, påverka och förbättra efterlivet för sörjande. Kansliet har 2 anställda en mer sedvanlig kanslist och en stödsamordnare.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Sköta föreningens fortlöpande ekonomi och bokföring inklusive in- och utbetalningar, löner, arbetsgivaravgifter, deklaration och skatter. Ha en regelbunden dialog med styrelsen och i viss mån delta i styrelsemöten. Bokning av hotell, konferens mm inför föreningens utbildningshelger. Behjälplig i olika medlemsaktiviteter, producera nyhetsbrev, anmälningslistor och följa upp aktiviteter. Tillsammans med Stödsamordnaren vara föreningens kontaktyta gentemot medlemmar, sektioner och samtalsgrupper och handha medlemsregistret. Skicka ut föreningens minneskort till medlemmarna i samband med årsdagen av barnets död.

Anordna ”Öppet hus” 1 gång per månad i Föreningslokalen i Göteborg. Tillsammans med styrelsen och Stödsamordnaren bevaka att ny litteratur och annan information inom området införskaffas till föreningslokalen och är tillgänglig för medlemmarna. Ansvarig för personuppgifter enligt GDPR (EUs dataskyddsförordning för personskydd)

Vi söker dig som är och har
Noggrann och serviceinriktad och har förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Motiverad av att ge god service och trivs med att arbeta självständigt i en förening där kansliets arbetsinsatser är mycket viktiga och gör skillnad, du behöver vara social och kommunikativ. God datorvana av Microsoft Officepaket och vara väl förtrogen med löpande bokföring. Föreningen arbetar idag med bokföring och löner i programvara från SPCS Visma. Vana eller vilja att lära sig nya dataprogram. I föreningen används Get a Newsletter och Survey Monkey.

Extra meriterande är engagemang i föreningar och vetskap om vad som krävs för att en ideell förening ska fungera. Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas och fungera i rollen som kanslist tror vi att du har minst gymnasiekompetens.

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare. 75%.
Arbetstiden i viss mån flexibel. Möjlighet till distansarbete en dag i veckan.
Resterande arbetstid i Föreningens lokal på Skiljemyntsgatan i Göteborg.
Provtjänstgöring 6 månader innan fast anställning

Ersättning
Individuell lönesättning
Fast lön

Tillträde
Snarast

Ansökan
Sista dag att ansöka är 2023-09-22
Skicka den skriftliga ansökan per mail till ordforande@vsfb.se

Kontakt
Ordförande Ulf Samuelsson 070 5610522
Annica Eriksson 076 109002
Kanslist Marie-Louise Hansen 072 5252214

Föreningens adress
VSFB, Föreningen Vi Som Förlorat Barn
Skiljemyntsgatan 12
414 80 Göteborg

www.vsfb.se